Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

9 av 10 poeng til GSI Outdoors kaffebrygger

9 av 10 poeng til GSI Outdoors kaffebrygger

Collapsible Java Drip er en sammenleggbar filterholder som kan brukes til å lage alt fra 1 til 12 kopper kaffe.

Brygg kaffe over termosen

Filterholderen er produsert i silikon og har en bred base. Denne er transparent, slik at det er enkelt å se når kaffen nærmer seg toppen av kanten eller kanna, filterholderen kan nemlig både brukes oppå en kopp, termos eller ei kanne.

Vid base og lokk

Tek.no tipser om at det kan være lurt å male kaffen noe grovere enn til vanlig, fordi Collapsible Java Drip har et mindre hull enn tradisjonelle V60-bryggere. «Takket være en vid base står bryggeren stødig over alle vanlige kopper, og den kommer med lokk. Det kan brukes for å hjelpe til med å holde temperaturen under selve bryggeprosessen, og gjør det mulig å pakke ned bryggeren igjen i sekken før den er helt tørr etter vask», skrives det blant annet i turkaffetesten (ekstern lenke til hele artikkelen).

Testvinner til turkaffen

Bryggeren får også pluss fordi den er sammenleggbar og dermed tar liten plass i sekken. Collapsible Java Drip får 9 av 10 mulige poeng og blir dermed best i Tek.nos test av «kaffedingser».

Bruk kaffefilteret igjen og igjen

Collapsible Java Drip brukes sammen med et filter i størrelse 4. GSI Outdoors har også et vaskbart kaffefilter (Reusable Java Filter) som passer perfekt i denne kaffebryggeren. På bildet til denne saken har vi brukt dette filteret, som for øvrig veier kun 7 gram!

Slik lager du kaffe med Collapsible Java Drip

- Fold ut kaffebryggeren og plasser den på toppen av koppen eller kanna.

- Legg i filter og kaffe. GSI Outdoors anbefaler 2 teskjeer kaffe til ca. 180 ml vann (en kopp). Du kan bruke vanlig filterkaffe eller kverne din egen.

- Hell over det varme vannet. Dekk eventuelt med lokket for å ikke miste varme.

Se en enkel reels som viser framgangsmåten på vår Instagram!

Etter bruk anbefaler GSI Outdoors at du håndvasker silikonholderen med et mildt vaskemiddel. La den tørke helt før du folder den sammen igjen.

Toppbilde: Bente J. Harstad.

Denne saken ble opprinnelig publisert 7. juli 2022.
Forfatter: Bente J. Harstad.