Close
Søk

HELGELANDSKYSTEN 1:250 000

Merkevare: NORDECA KART
SKU: N20013
Tilgjengelighet: På lager

Destinasjoner:Bodø, Mo i Rana, Svartisen, Dønna, Mosjøen, Tosbotn, Kvalfors, Sandnessjøen, Austbø

Nasjonal turistveg Helgelandskysten bindes sammen av seks fergestrekninger og byr på en kontrastfylt kjøreopplevelse med frodig kulturlandskap, tinder, breer, kyst og havstrømmer. Langs turistvegen finnes mange unike naturfenomener. Du passerer Torghatten med hullet og fjellene de Syv søstre i sør, og Svartisen og verdens største tidevannsstrøm, Saltstraumen, i nord.

Helgelandskysten kjennetegnes av en unik skjærgård med over 14 000 øyer og holmer. Lange fjordarmer bryter kystlinjen og innerst i fjordene finnes industrisamfunn tuftet på vannkraftproduksjon. Fiske og landbruk har lange tradisjoner langs kysten og ute på øyene. Fra turistvegen går et titalls fergeruter ut til de større øyene, fra verdensarvområdet Vega i sør til Sørarnøy i Gildeskål i nord. I tillegg finnes et hurtigbåtnett som knytter øyriket og fastlandet sammen. Dette gir uante muligheter for øyhopping til fots, med sykkel eller bil. Nasjonal turistveg Helgelandskysten (Fv. 17) mellom Holm og Godøystraumen med sideveg til Torghatten er 433 km lang.

Det er flere forbindelser inn til E6, dermed er det lett å veksle mellom delstrekninger av turistvegen og E6. Andre stoppesteder på vegen er; Grønsvik hærkystfort, Kilboghavn, Forøy, Holand, Reppen rasteplass og Kleivhalsen utsiktspunkt. Verdt å få med seg er også utsiktsplassen og minnesmerket for ubåten KNM Uredd, på grensa mellom Meløy og Gildeskål.

Produktspesifikasjoner
Målestokk1:250 000
Oppdatert2014
*
*
*
Kunder som kjøpte denne varen kjøpte også ...

GLACIER STAINLESS FOLDING CHEF SPATULA

Kompakt og svært solid stekespade i rustfritt stål.

FLUESETT LAKS/SJØØRRET ELV lll

Klassiske fluer til fiske etter sjøørret og laks.

TØRRFLUESETT KROK 12 A10

Ti gode tørrfluer!

FISKEHARPA NR1 MILJØ

Klassisk fiskeharpe.
ANB. Veilpris: 
249