Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Impregnering av hestedekken

Impregnering av hestedekken

Nikwax har produkter som er spesielt utviklet for rengjøring og impregnering av utedekken til hest.

Vannavstøtende overflate

De fleste hestedekken med vannavstøtende og pustende egenskaper har et DWR-belegg. DWR står for «durable water repellent». Når dekkenet blir skittent, blir det raskere vått. Da slippes heller ikke fuktigheten ut gjennom dekkenet, som vanlig, og hesten kan bli både klam, ukomfortabel og kald. For å holde hesten tørr og varm, er det lurt å regelmessig rengjøre og impregnere hestedekkenet.

Vask av hestedekken

Skitt, svette og andre kontaminanter kan over tid redusere DWR-beleggets funksjon slik at utstyret blir mer vannabsorberende. Vanlige vaskemidler kan også etterlate partikler som tiltrekker seg mer vann. Til effektiv og skånsom rengjøring av hestedekken anbefaler vi Rug Wash, et spesialvaskemiddel som revitaliserer både de vannavstøtende og pustende egenskapene til dekkenet. Rug Wash kan brukes hver gang du vasker utstyret.

Impregnere med Rug Proof

Når du ser at dekkenet begynner å trekke til seg vann, selv om det er rent, er det på tide å impregnere det. Vask først med Rug Wash, før du impregnerer med Rug Proof. Begge deler kan gjøres i en vanlig vaskemaskin eller i en industrivaskemaskin. Rug Proof fornyer de vannavstøtende egenskapene.

ETTERBEHANDLING: Produktflaskene på bildet er fra England. Rug Wash og Rug Proof som selges i Norge har selvsagt norske tekster på baksiden. 

Gjenoppretter isolerende egenskaper

Impregneringen trekker dypt inn i tekstilet og forlenger levetiden til dekkenet betraktelig! I tillegg gjenopprettes de isolerende egenskapene.  Rug Proof kan brukes som impregnering på dekken til både hester og hunder, samt til andre store tekstiler med denne typer egenskaper.

Mildt mot miljøet

Produktene er svært enkle å bruke. Nikwax bruker ikke fluorkarboner i sine produkter, dermed trengs heller ikke varmeaktivering for at impregneringene skal funke. Rug Proof kan påføres våte dekken. Hele sortimentet til Nikwax er vannbasert og uten løsemidler. Produktene er ikke testet på dyr.

PS! Jobber du i en stall eller syns du 1 liter blir for lite? Vi har også 5 l og 25 liters utgaver av både Rug Wash og Rug Proof, men dette er bestillingsvarer. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å bestille dette, eller trenger tips til en butikk som kan bestille det inn til deg.

Forfatter: Bente J. Harstad  

Forrige artikkel

Turkopp i aluminium

Neste artikkel

Turmat fra Trek'n Eat