Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Impregnering til softshell

Impregnering til softshell

Nikwax har en egen impregnering til pustende softshelltekstiler.

Passer de fleste værforhold

Klær med softshell er utviklet for å beskytte deg fra vær og vind, samtidig som de er mykere og mer behagelige å gå med enn rene skallplagg med vanntett membran. Mange foretrekker derfor softshellplagg som et allsidig alternativ som kan brukes under de fleste værforhold, men dersom denne type bekledning begynner å absorbere vann, mister klærne opp til 70 % av sine pustende egenskaper. Det er derfor lurt å etterbehandle softshellplagg med Nikwax.

Vannavvisende finish

Når du ser at plagget begynner å trekke til seg vann, er det på tide å impregnere for å gjenopprette de gode egenskapene til plaggets DWR-ytterlag (Durable Water Repellency). Softshell Proof gjenoppbygger en holdbar vannavvisende finish, og maksimerer i tillegg klærnes pustende egenskaper.

Impregnering til alle type softshelltekstiler

Impregneringen er uten fluorkarboner og løsemidler, og trenger ikke varme fra tørketrommel for å aktiviseres. Produktet kan brukes på alle softshelltekstiler (Windstopper, Windbloc og lignende).

Rengjør med Tech Wash

Rengjør alltid plagget med Nikwax Tech Wash før impregnering. Skitt, kroppsoljer o.l. kan over tid redusere DWR-beleggets funksjon, slik at klærne lettere absorberer vann. Vasker du da med vanlige vaskemidler, vil det bli etterlatt partikler seg tiltrekker seg vann og svekker de vannavstøtende egenskapene ytterligere.

Gjenoppretter plaggets pusteevne

Tech Wash kan selvsagt også brukes når du bare skal vaske denne type klær, uten å impregnere etterpå. Tech Wash fjerner skitt effektivt og skånsomt, samtidig som det revitaliserer plaggenes vannavvisende egenskaper og gjenoppretter pusteevnen. Dette vaskemiddelet kan også brukes på klær med membran, samt til rengjøring av utstyr som bagger, ryggsekker og soveposer.

Enkelt å bruke

Både rengjøring og impregnering er enkle å bruke, begge deler kan du gjøre i vaskemaskina. Det eneste du må huske på, foruten å følge plaggets vaskeanvisninger og lese om riktig dosering på produktflaskene, er å rengjøre vaskemiddelskuffen før du impregnerer. Det bør gjøres for at det ikke skal ligge igjen rester av gammelt vaskemiddel, skyllemiddel o.l., noe som kan påvirke sluttresultatet av impregneringen.

Hvor ofte må det impregneres?

Det vil avhenge av hvor ofte plagget brukes, men litt generelt kan en si at klær som brukes ofte (ukentlig, eller hver helg gjennom hele året), bør impregneres minimum to ganger årlig. Brukes utstyret sjeldnere, kan det være nok med en behandling i året.

Her kan du se hele sortimentet vårt med vask- og impregneringsprodukter.
Har du spørsmål om Nikwax? Kontakt oss gjerne!

Forfatter: Bente J. Harstad.

Forrige artikkel

Isolert drikkeflaske

Neste artikkel

Våre betingelser