Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Slik lager du kaffe med perkulator

Slik lager du kaffe med perkulator

Det er enkelt å lage nydelig kaffe med perkulator. Bruk kokekaffe og beregn ca. 60-70 gram kaffe til 1 liter vann.

Slik gjør du:

- Hell i vann i perkulatoren - Tilsett kaffe i risten på toppen - La det koke opp. Du vil se kaffen boble opp i den gjennomsiktige toppen (perkulere). Når kaffen har kokt i tre til fem minutter, har du en deilig, svart kaffe uten grut. Fargen på kaffen du ser i toppen vil bli mørkere etter hvert som du koker, og du kan da se på fargen for å finne ut når kaffen er så sterk som du vil ha den!

Klassisk perkulator

Denne solide og stilige kanna er i rustfritt stål, slik at den er ekstra motstandsdyktig mot korrosjon. Gjennomsiktig topp gjør at du ser når kaffeen perkulerer. Velg mellom tre størrelser (400 ml, 900 ml og 1,3 l). Perkulatoren kan vaskes i oppvaskmaskin! Flott til hytta eller campingturen.

Perkulator rustfritt stål

Perkulator for bål

GSI Outdoors har også to perkulatorer som er spesialutviklet for å kunne henges over bålet (kan selvsagt også brukes på gass eller andre varmekilder). Også disse er produserte i rustfritt stål og har gjennomsiktig topp (glass). Hengslet lokk er også praktisk, så slipper du å miste det i lyngen når du er på tur...

Emaljert perkulator

Det finnes også en emaljert perkulator fra GSI Outdoors, den er produsert i stål og aluminium. Emaljen er brent to ganger på 537 grader for å oppnå maksimal slitestyrke. Kontakt oss gjerne om du lurer på hvor du får kjøpt disse produktene, hva de koster eller lurer på noe annet om kaffeproduktene fra GSI Outdoors.

Perkulator for bål

Denne saken ble opprinnelig publisert 18. oktober 2018. Oppdatert i januar 2021.
Forfatter: Bente J. Harstad.

Forrige artikkel

Impregnering for dun