Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Sommerens råeste kajakktur

Sommerens råeste kajakktur

Daniel er tidligere konkurransepadler, blant annet med gull fra U23 på merittlista. Han har alltid hatt en drøm om å padle hele norskekysten i havkajakk, og etter at han la opp ble det endelig tid til å få kryssa av dette punktet på bucketlista.

Padler til inntekt for Redningsselskapet

I midten av mai starter han nede ved svenskegrensa, han regner å være framme ved Grense Jakobselv etter om lag tre måneder (!) på sjøen. Daniel gjennomfører ikke bare for seg selv, men ønsker også å legge ytterligere mening til prosjektet: underveis vil han samle inn penger til Redningsselskapet (RS).

Beredskap på sjøen døgnet rundt

- Redningsselskapet er et selskap alle langs kysten har et forhold til. Vi kan føle oss tryggere i visshet om at RS er til stede døgnet rundt og kan bistå om vi skulle trenge det. Jeg vet ikke om jeg hadde turt å dra ut på en slik ferd hvis jeg visste det ikke var mulig å få assistanse på veien. En innsamling til RS er med på å opprettholde beredskapen, og kan kanskje være med på å redde et liv, utdyper Daniel om grunnene til at han ønsker å padle til inntekt for Redningsselskapet.

Friluftsutstyr fra Nordic Outdoor

Nordic Outdoor og Sølvkroken er stolte av å sponse Daniel på sommerens heftigste kajakktur. Han har fått en produktpakke fra oss med utstyr til bruk på turen, blant annet med brennere, kokesett, turmat og fiskeutstyr fra Sølvkroken. Friluftsutstyret er blant annet fra GSI Outdoors, Optimus og Coleman. På turens hjemmesider kan du etter hvert se hele lista over utstyret Daniel tar med seg i kajakken. Der finner du også lenker til padlerens profiler i sosiale medier om du vil følge sommerens ekspedisjon!

Fantastisk natur

- Det jeg gleder meg mest til er å få oppleve fantastisk natur langs kysten, treffe mange spennende folk på veien, og oppleve Norge på en måte som veldig få personer har gjort tidligere, forteller Daniel. På spørsmål om det er noe han gruer seg til, er svaret også klart:
- Det åpenbare er at jeg gruer meg til dårlig vær og utsatte kyststrekk som Stadt og Nord-Finnmark. I hverdagen tror jeg det blir fryktelig å ta på seg vått tøy hver gang man skal ut i kajakken igjen! Det å ta på seg våt ull er alltid like grusomt … men heldigvis blir man fort varm igjen når man først setter i gang!

Ønsker du å bidra? Her kan du støtte spleisen Daniel har opprettet.

Toppfoto: Magnus Ivarsen.

Denne saken ble opprinnelig publisert 6. mai 2022.
Forfatter: Bente J. Harstad.