Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Sommerfavoritter fra Sølvkroken

Sommerfavoritter fra Sølvkroken

Sol, sommer og makrellfiske er stikkord for den ultimate feriefølelsen. Sølvkrokens fiskeharper er kvalitetsprodukter som er enkle å bruke, og ikke minst; gir masse fisk.

Makrellharpa

Makrellharpa med rykk (bildet nedenfor) sikrer fangsten når hele familien drar på fisketur. Vi har mange forskjellige fiskeharper; noen er laget for å fiske én spesifikk art, eksempelvis makrellharpa og torskesnøret. Andre er skikkelig gode allroundere, det vil si at mange forskjellige arter faller for fristelsen til å bite på.

Makrellharpa 850 Fiskeharpe fra Sølvkroken Sølvkrokens makrellharpe med reflexbait og 250 grams søkke er knallgod og effektiv til makrellfiske.

Butikker i hele Norge

Du får kjøpt harper og annet sjø- og havfiskeutstyr fra Sølvkroken i butikker over hele landet. Kontakt oss gjerne, så tipser vi deg om din nærmeste butikk, der du bor eller der du skal feriere!

Sølvkrokens fisketips

Alle kan få fisk med harper. De er også svært lette å bruke, og kan fiskes på flere måter. Når vi fisker med et harpesnøre, kaller vi det «å harpe». Snøret er ofte ca. 100 meter langt, og i enden er det et kroksett, for eksempel med gummimakk, blanke skjeer eller rekeimitasjoner. Helt i enden er det et søkke som sørger for at kroksettet kommer ned i dypet.

Bytt søkket med pilk

Du kan la båten drive med strøm og vind, og la snøret løpe ut, helt til bunns. Underveis kan du prøve å legge inn noen små stopp og smånapp. Når du har nådd bunnen, dra opp med varierende hastighet. Plutselig støter du på fisk, og det lover vi at du kjenner! Du kan også bytte ut søkket med en pilk, for eksempel Sølvkrokens klassikere Rustfri Svenskepilk, Stingsild pilk eller Sølvpilk.

Dorging

Du kan også bruke en fiskeharpe fra Sølvkroken til dorging, det vil si at du fisker fra en båt i fart. Slik dorger du: Slipp ut snøret og la båten gå for sakte fart. Varier gjerne farten, slik at du avfisker forskjellige dybder. Når du treffer på fisken, vet du også hvilken fart som akkurat her er den beste dorgefarten. Skitt fiske!   Toppfoto: Eyvind Øyraas. 

Denne saken ble opprinnelig publisert 7. mai 2018.
Forfatter: Bente J. Harstad.