Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Supereffektiv impregnering

Supereffektiv impregnering

Tech Wash og TX Direct er perfekte produkter for å ta vare på barnas klær, enten det er snakk om park- og vinterdresser eller den vanntette høstjakka.

Vask av vinterdressen

Tech Wash renser og revitaliserer plaggets vannavvisende egenskaper, uten å ødelegge de pustende egenskapene. Dette vaskemiddelet kan brukes på alle vanntette og pustende membraner, og er dermed perfekt til vask av vinterdressen, både til barnehage- og skolebarn.

Se hvor effektivt Tech Wash og TX Direct er vs vanlig vaskemiddel:

Slik vasker du med Tech Wash

Tech Wash er enkelt å bruke; spesialvaskemiddelet kan brukes i vanlig vaskemaskin, og det kan brukes ved hver vask. Det eneste du må passe på, er at vaskemiddelskuffen er ren, det vil si uten rester av andre vaskemidler, og følge klærnes vaskeanvisninger som vanlig.

EFFEKTIVT: Vask og impregnering til membranplagg fås som 2 pk. Hver flaske holder til flere behandlinger.

Skånsomt for miljøet

Bruk også Tech Wash før du skal gjenimpregnere klærne. Etter vask, setter du på maskina en gang til, men denne gangen har du TX Direct i vaskemiddelbeholderen (pass også nå på at denne er rengjort og ikke inneholder rester fra andre vaskemiddel). TX Direct trenger ikke tørketrommeltørking for å aktiviseres, noe som er både praktisk, sparer energi og er mer skånsomt mot miljøet.

Spray på impregnering

TX Direct anbefales til Gore-Tex, men kan brukes for å gjenoppbygge den vannavvisende finishen i alle vanntette og pustende laminater, membraner og mikrofiber. Produktet finnes også som sprayflaske, det er smart til impregnering av barnevogna, og andre ettlagstekstiler, eller til å spraye rett på steder du ønsker å gi et forsterkende lag, for eksempel på overtrekkbuksas knær.

Enkle å bruke

Alle Nikwax’ etterbehandlingsprodukter er enkle å bruke, og kanskje aller viktigst; de er trygge både for barna og miljøet! Produktene har mange fordeler, blant annet er de enklere å bruke enn mange andre:
- Vaskes inn i maskin (eller for hånd om du skulle foretrekke det…)
- Finnes produkter som kan sprayes på
- Tidsbesparende og praktisk at produktene kan brukes direkte på utstyr som fremdeles er vått

Det tryggeste alternativet

De er også trygge å bruke, både for deg og for miljøet:
- Vannbaserte produkter
- Ingen fluorkarboner!
- Ingen skadelige løsemidler
- Ingen drivgasser

Hvorfor skal klær impregneres?

Vanntette klær krever spesiell pleie for å beholde de vannavstøtende og pustende egenskapene. Det meste av vanntett tøy og utstyr har et vannavstøtende ytterlag (Durable Water Repellent-belegg, ofte kalt DWR). Når det funker som det skal, lar det fuktighet slippe ut samtidig som det hindrer at vann trenger inn. Skitt og kroppsoljer kan over tid redusere DWR-beleggets funksjon, og vanlige vaskemidler kan ødelegge impregneringen egenskaper. DWR-belegget kan gjenopprettes ved å vaske og impregnere med Nikwax’ prisbelønt produktserie for etterbehandling. Slik bevarer du klærnes egenskaper og sikrer bruk over lenger tid, samtidig som du holder deg varm og tørr!

Hvor ofte skal jeg impregnere?

Svaret på dette er avhengig av plagget. Er plagget helt nytt, trenger det ikke impregneres like ofte. Som hovedregel kan vi si at fritidsklær som brukes mye (i snitt hver helg i året) bør impregneres minimum to ganger årlig. Park- og barnehagedresser brukes jo i perioder oftere enn dette også, så vårt tips er å se an plagget før du impregnerer. Ser det ut som det begynner å trekke til seg vann? Da er det på tide å gi det en god vask og behandling. Har du spørsmål om impregnering? Kontakt oss gjerne!

Denne saken ble opprinnelig publisert 21. august 2018.
Forfatter: Bente J. Harstad.