Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Test av Optimus Polaris Optifuel

Test av Optimus Polaris Optifuel

Villmarkslivs tester gir 8 av 10 mulige poeng til Optimus’ multifuelbrenner, Polaris Optifuel.

Test av multifuelbrenner

Det er tactical-varianten som er testet. Denne er identisk med Polaris Optifuel, men er altså svart istedenfor grønn. Brenneren kan brukes med nesten alle typer drivstoff. Vi anbefaler renset bensin, som både er mest effektivt og gir minst avgasser.

Rensenål

Testen står på trykk i aprilutgaven av Villmarksliv. «Har innebygd rensenål som renser dysen. Denne aktiviseres med magnet på multiverktøyet og kan brukes også mens brenneren er i gang. Enkelt og greit selv med hansker», skrives det blant annet om Polaris Optifuel.

8 av 10 poeng

Brenneren får også plusspoeng for at det er mulig å bruke flere drivstoff uten å bytte dyse, mens den trekkes noe for det testeren mener er en litt stiv drivstoffslange og mye støy. Totalt får brenneren 8 av 10 mulige poeng.

Brenner best i test

Dette er ikke den første testen Polaris Optifuel gjør det bra i. Multifuelbrenneren har tidligere blitt testet til terningkast 6 hos Dagbladet, terningkast 5 hos Jeger, og den ble testvinner da Jakt & Fiske testet multifuelbrennere med fokus på vinterbruk med renset bensin som drivstoff.

Toppfoto: Optimus. 
Forfatter: Bente J. Harstad.