Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Vedlikehold av brennere

Vedlikehold av brennere

Korrekt rengjøring og vedlikehold av brenneren bedrer ikke bare ytelsen, det gjør også bruken sikrere og produktet varer mye lenger! Her er våre tips til rengjøring og vedlikehold av gass- og multifuelbrennere.

Vedlikehold av gassbrenner

Gassbrennere trenger normalt ikke så mye vedlikehold. Selve gassen er ren i bruk, og den etterlater sjelden sot på ovnen eller kjelene. En sjekk før og i etterkant av hver tur anbefales likevel alltid!

Sjekk brenneren før bruk

Rens da brenneren for skitt og støv med en fuktet klut. Du kan også bruke litt sprit for bedre rensing. Sjekk også alltid brenneren for eventuelle skader og lekkasjer før den tennes.

Vedlikehold av multifuelbrenner

Alle brennere for flytende brennstoff krever en del vedlikehold. Brenselet kan, for eksempel, være forurenset og etterlate seg urenheter i systemet. Noen type brennstoff tetter også dysen raskere enn andre; bruk derfor alltid brennstofftypen som anbefales i bruksanvisningen!

Optimus Vega brenner produktbilde

Bruksanvisning

I det lange løp påvirker også varmen gummiringer og pakninger, og i bruksanvisningen finnes informasjon om hvilke deler som lettere slites ut enn andre. Renserutinen kan variere fra modell til modell, så sjekk også bruksanvisningen for informasjon om hvordan den aktuelle multifuelbrenneren skal rengjøres.

Viktig om brennstoff

Bruk alltid det brennstoffet som brenneren er lagd for!

Skift gass utendørs

Alle gassbokser, uansett type, skal alltid skiftes utendørs. Ved bruk av punkteringsbokser, stikker du et hull i boksen ved monteringen. Slike bokser må alltid brukes til de er helt tomme! De skal aldri tas av et apparat og flyttes til et annet. Løsner du en montert punkteringsboks, blir resultatet at gassen spruter ut av punkteringshullet i væskeform. Antennes denne gassen, dannes det store flammer, som er farlige både for deg og omgivelsene rundt!

Ventilbokser

Ventilbokser, derimot, kan brukes på ett apparat og siden skiftes til et annet. Det er en ventil i boksen som sørger for å stenge gasstrømmen når du løsner boksen. Løsne likevel alltid en ventilboks veldig forsiktig, da det kan være igjen noe restgass i systemet som ikke er brent opp! Har du spørsmål om vedlikehold eller bruk av en gassbrenner kjøpt hos oss? Kontakt oss gjerne.

Denne saken ble opprinnelig publisert 13. juni 2018.
Toppfoto: Optimus. 
Forfatter: Bente J. Harstad.

Forrige artikkel

Ultralette turprodukter

Neste artikkel

Konkurranseregler