Close
Søk
Tilbake til alle nyhetsinnlegg

Veikart og turistguider

Veikart og turistguider

Norge er et populært ferieland, både for nordmenn og utenlandske turister. Vi har flere kartprodukter som passer godt inn i butikker med mye turistbesøk, samt nettbutikker som retter seg mot utenlandske turister.

Turistinfo på tre språk

Opplevelsesguidene fra Nordic Maps består av et detaljert veikart som viser utvalgte attraksjoner, aktiviteter og severdigheter. Kartet viser også bensin- og ladestasjoner, fergestrekninger, rasteplasser og bomstasjoner. I tillegg følger det med et lite hefte med kort informasjon om turistmålene på kartet på tre språk (norsk, engelsk og tysk).

Opplevelsesguider

Opplevelsesguidene dekker store områder, eksempelvis går Tromsø-kartet helt fra Andenes til Storslett, mens Hardangervidda-utgaven også dekker attraksjoner i Oslo. Målestokken i denne kartserien er 1:250 000.

Veikart for hele Norge

Det finnes også en serie med veikart i målestokk 1:500 000 (bildet i midten nedenfor). Disse egner seg spesielt godt til planlegging av turen, samtidig som de er gull å ha med seg i bilen på ferien. Her finnes også info om bensin- og ladestasjoner, fergestrekninger og et utvalg natur- og kulturattraksjoner, trykt på siden av kartet. Teksten er på tre språk, norsk, engelsk og tysk. De fem kartene i serien dekker hele Norge.

Lofotenguide

Populære destinasjoner har også fått sine egne opplevelsesguider. Dette trespråklige produktet består av et veikart i målestokk 1:250 000 og kort info om severdigheter i området. Opplevelsesguidene Lofoten, Tromsø, Vestlandet, Dovrefjell og The Coastal Route er eksempel på kart i denne guideserien.

Toppbildet viser Fredvangbruene som er en del av fylkesvei 7708 i Lofoten, en populær destinasjon for både norske og utenlandske turister helt ytterst på Lofoten. Foto: Shutterstock.
Forfatter: Bente J. Harstad.